bugün

entry'ler (326)

uludağ sözlük büyük 2023 seçim anketi

sinan OĞAN- hdp.

iki görüntü arasındaki fark

görsel
görsel

Özgünlük en yalın hali ile yapılan çalışmanın ne vadettiği ile ilgilidir. Bir başka ifade ile yapılan çalışma neyi, ya da hangi bilgiyi yeni olarak söylemeyi vadetmektedir. Çalışmanın yeni olarak söylediği bulgunun/bilginin boyutu çalışmanın özgünlüğünün ölçüsüdür. Dolayısı ile yapılan çalışma (bire bir tekrar çalışması değilse) daha önce yapılan araştırmalardan hangi yönleri ile farklılaşmaktadır, farklı olarak ne yapmaktadır gibi sorulara verilecek cevaplar özgünlüğün belirleyicisidir. Bu sorulara verilecek iyi yanıtı olmayan çalışmaların özgün olmadığı düşünülmelidir. Ayrıca bu çalışmaların meşruiyeti de sorgulanabilirdir.
(bkz: https://dergipark.org.tr/...nload/article-file/474131)

stigmatizasyon

Etiketleme, damgalama, ötekileştirme. içe çekilmeyi artıran manyak bir histir. Kimilerinde onaylanma ihtiyacını artırdığı için, herkesin her dediğini yapma veya hayır diyememe tutumuna neden olur. Ortadoğu ülkelerinde en ufak farklılıklara tahammül olmadığı için herkes bir şekilde stigmatizasyona bir defada olsa maruz kalmıştır. işin en ilginç yanı Ortadoğu ülkelerinde ötekileştirilen kişilerin, kendilerinden farklı olan kişileri ötekileştirmesidir.

kanal istanbul la ilgili korkunç detay

Arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Hatta o parçayı Amerika veya Rusya'nın dev gemilerle çekip götürme olasılığı da var. israil de götürebilir, hazır yerleşim yeri arıyordu zaten.

ak parti gitsin de gerekirse ülke bitsin

Deniz, su, toprak, orman, para, insanlık, yeşil, eğitim...vs. her şey bitti zaten. Bitecek bir şey kalmadı artık. Yeni gelecek olan bir ihtimal yeniden inşaa eder kayıpları.

ben kızımı kürt erkeğine vermem diyen cahil adam

Kürtlerin evrimlerini tamamlamasını beklemek istemeyen adamdır. Zira malûm olduğu üzere evrim çok yavaş ilerlemektedir. Bu adam, cahil olmadığı gibi zaman yönetimi nedir iyi bilmektedir.

saat 2 27 olmasına rağmen uyuyamama sebepleri

1,5 mg ativan ile delmeye çalıştığım kafein bariyeridir.

türk halkının yüzde 60 ı aptaldır

Bir evliyanın iyimser tespitidir.

sözlük abilerinin 200 tl atmaması

Bir tek sözlükte dilenci eksikti o da oldu AMK.

filistin bayrağı içine türk bayrağı yerleştirmek

PKK bayrağı asmakla Filistin bayrağı asmak aynı şeydir. Bu şekilde yaparak sempati yaratmadıklari gibi, Araplara duyulan nefreti artırmaktadır. Hani bayrağımız kırmızı rengini Mehmetçik'in kanının renginden alıyor ya! işte o Mehmetçik'in kanın ingiliz, fransiz, Ermeni, Yunan,Rus, Kürt ve Arap döktü. Döktükleri kanı övünç hâline getiriyorlar ve buna da izin veriliyor. Ülkedeki arapperestlerin sikik davranışlarından biridir.

ilahi adalet

(bkz: züğürt tesellisi)

uzun entry giren yazar

Ulu'da uzun entry girdiğine değmiyor maalesef. Ergen başlıklar ve entryleri daha fazla rağbet görmekte.

arapların savaşta başarısızlıklarının nedenleri

Arap olmaları.

mansur yavaşın israile teşekkür belgesi göndermesi

Yerinde bir davranışta bulunmuştur Mansur Yavaş. Operasyon bitsin, ben de israil'e teşekkür mesajı göndereceğim.

14 mayıs 2021 gazze ye kara harekatının başlaması

Her Vurduğun gol olsun israil. israil askerlerinin ayağına taş değmesin.

türklerin ırkçı olması

Irkçı olmayıp Milliyetçi. Ama Arap milliyetçisi. Hem de öyle böyle değil.

israil i destekleyenlerin artması

Kralzeus'un paylaşımında da görüleceği üzere rahmetli Türkeş Arapların ne mal olduğunu bilal'e anlatır gibi taa o yıllarda anlatmış.
Tengir reis, insanlar israil'i net bir biçimde destekliyor. Bu destek, gündelik tepkilerden ve demo şeriat çalışmalarından dolayı değildir. Okuyup araştıran Türkler, israil-filistin karşılaşmasında kimi destekleyeceğine dair en ufak kafa karışıklığı yaşamıyor.

at üzerinde israil i protesto eden ak ülkücüler

Oğuzhan duasının bir bölümünde şöyle yakarıyor "Ulu Tanrı; Türk’e tüm milletlerden üstün zeka ver! Çalışma ve zeka ikisi bir arada olursa Türk’ün önünde kimse duramaz! "
Rahmetlinin duası maalesef kabul olmamış.

filistin meselesi sikimizde değil

Filistin'e diğer Arap ülkeleri de dahil olmak üzere hiçbiri sikimizde değildir.

içmedeyiz uludağ sözlük

Fakir viskisi jb ile katlıyor herkese afiyet olsun diyorum, yarasın.